Guide till att vika papper

Det låter så enkelt, så varför behöver man en guide för det?
Jo, därför att det blir så mycket snyggare, och enkelt är det med!

Först behöver du köpa ett falsben. Det är relativt billigt, under 100-lappen vanligtvis, och finns i de flesta hobbyaffärer.

Sedan behöver du en skåra. Använd ett underlägg med färdiga skåror eller hitta andra ytor i hemmet med smala, ytliga skåror, som skåran mellan två bordsskivor.

Lägg papperet emot ytan, justera ytans skåra till den punkt du vill ha pappersvecket, sätt spetsen av falsbenet emot, tryck och dra längs med papperet. Ta-daa! Då var det klart. Ytan som ligger uppåt är det som blir insidan av det vikta papperet efteråt. Viker man åt andra hållet blir det inte fullt lika bra, men det fungerar också.

Titta bara på skillnaden mellan ett vanligt vikt papper (vänster), och ett papper vikt med färdiga veck (höger). På tunnare papper blir inte skillnaden lika dramatisk, men å andra sidan får man alltid ett rakt resultat. Hur många gånger har man inte vikt ett papper lite snett? Det här är helt klart en investering du kommer att vara tacksam för, vare sig du gör detta sällan eller ofta.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*